Aandrijving weggevallen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A6
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Diesel
Reacties
27
Bekeken
1338
Gepost: 10-02-2016 10:26
Professional

devdan

receptiemedewerker

Lid sinds: 16-01-2016
15 bijdragen

WAUZZZ4BZWN085994

Audi A6   03/1998  1896cc   Diesel

Beste,

Ik ben geen Audi-kenner vandaar mijn vragen.

1.Blijkbaar heeft Audi verschillende type's van automatische versnellingsbakken ... ? De wagen waarover ik beschik - en gegevens in de hoofding- is volgens de info die ik verkreeg een automaat van het tiptronic type zijnde met een stalen riem en dus niet het conventionele type met planetair stelsel. 

2.De aandrijving is op een bepaald moment uitgevallen (warme motor), gas geven zoveel men wou maar de wagen ging geen meter meer vooruit of achteruit. S'anderendaags was alles opnieuw normaal bij een koude motor. Bij een VAG-dealer uit de buurt de storingscodes uitgelezen maar geen enkele code die betrekking had met de panne. Electronica en bekabeling  nagezien op onderbrekingen slechte contacten vochtinfiltratie enz. Geen storing vastgesteld.Resultaat VAG: storing in versnellingsbak = ruilorgaan plaatsen.De olie van de versnellingsbak heeft nochtans een normale kleur, geen verbrande geur en ik heb geen metaalschilfers opgemerkt

3.Een collega heeft eens bij zijn Mercedes , met automaat een spoeling van de bak en verversing van de olie laten uitvoeren door een gespecialiseerde firma uit Nederland en was nadien zeer tevreden van het resultaat.Ik weet niet of de Audi dezelfde type bak heeft dan de Mercedes en of deze procedure wel invloed zal hebben op deze storing?

Alle info ivm bovenstaande is welkom.

Dank bij voorbaat

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen