Motor rookt wit na koude start

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/6
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
758
Gepost: 30-08-2016 08:15
Professional

rene77

Directeur / eigenaar
Garage Burgwal
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
291 bijdragen

Goedemorgen,

 

Heb hier een BMW 320i E90 staan welke wij een half jaar geleden verkocht hebben. Heb zelf een aantal maanden in deze auto gereden en mij is het toen ook al opgevallen.

Na een koude start rookt de auto toch wel erg. Oprit deels onder de rook. Rook is wit lijkt wel op condens maar kan ook olie zijn. Verbruikt geen koelwater en klant geeft aan dat hij een beetje heeft bijgevuld op 6000 km dus daar kan ik niet zo heel veel mee.

Bij aanshaf door mij +/- 10-2015 is er door de dealer onder een coulance een nieuwe ketting + tandwiel geplaatst (rammelde) en daar is hij toen een aantal dagen weer terug geweest voor het roken. Volgens hun zien ze dit vaker bij deze motoren en hoort het zo. Dit krijg ik er echter niet door bij mijn klant en die wil het verholpen zien. Hij heeft contact gehad met een andere dealer en die geven ook aan dat zij het roken niet kennen bij dit type motor.

Geen sludge o.i.d onder de oliedop.

Iemand dit eerder gezien of ervaring mee?

Alvast bedankt!

Groet René Burgwal

Garage Burgwal

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken