Xenonverlichting knippert af en toe hevig

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
5353
Gepost: 19-08-2008 13:29
Professional

Pieter65

Lid sinds: 19-08-2008
8 bijdragen

Beste AMT-forumleden,

De originele xenonkoplampen (af-fabriek, alleen dimlicht) van mijn BMW 320d (E46) van 2001 gaan soms uit en meteen daarop (binnen een halve seconde) weer aan. Het vreemde daarbij is dat er totaal geen regelmaat in zit, maar ze knipperen wel allebei exact tegelijk. 

Soms werken ze weer een paar dagen goed, en dan flikkeren de lampen weer om de paar seconden.

De dealer heeft de auto aan de testkast gehangen: geen fouten in het geheugen. Men zegt dat men vervolgens de bedrading (stekkers en massaverbindingen) en de lichtschakelaar heeft gecontroleerd: geen resultaat. Voor de zekerheid heb ik de xenonlampen (D2s) vervangen, mede omdat die er al 7 jaar en 160.000 km in zaten en er al wat mat en verkleurd uitzagen . Geen resultaat.

Nu zegt de dealer dat men BEIDE regeleenheden wil vervangen: kosten inclusief montage: rond de 1000 euries!! (Daar koop ik toch complete nieuwe koplampunits voor?) Ik vind dat bedrag veel te hoog om "even uit te proberen". Het lijkt mij sterk dat beide regeleenheden op exact hetzelfde moment de xenons uit- en direct weer inschakelen.

Dit moet toch een bedradingsprobleem zijn? Of kan het iets met CAN-bus o.i.d. te maken hebben? Heeft iemand van het AMT-forum dit misschien al eens eerder meegemaakt?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.