Chrysler Voyager loopt te hard stationair en onregelmatig

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Chrysler
Merk
Chrysler
Model
Voyager
Type
Voyager
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/7
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
6139
Gepost: 12-03-2012 08:30
Professional

Autostat


Autobedrijf Statenlaan
Universeel

Lid sinds: 25-10-2011
6 bijdragen

Wij hebben hier een vreemde storing met een Chrysler Voyager 2.4i uit 1999. De motor loopt, vooral met koude motor, erg onregelmatig stationair. Loopt niet op 3 cil. ofzo, maar meer alsof de ontsteking "te laat" staat, ploffen in de uitlaat enzo. Warm is het wel wat beter, maar echt mooi rondlopen doet ie dan ook nog niet.


Onder het rijden merk je niet zoveel, hij trekt goed en houdt niet in. Wel blijft ie veel te hard stationair lopen na gas los laten, tussen de 2000 tpm en 3000 tpm. Zolang de auto rolt blijft ie dit doen, pas als je helemaal stilstaat zakt ie terug naar ongeveer 1100 tpm.
Omdat we weten dat de ontsteking van deze types slecht zijn hebben we reeds de bobine, bougiekabels en bougies vervangen. Ook het gasklephuis en EGR (was erg vervuild) zijn uitgebreid gereinigd. Gasklep is ook gecontroleerd op vervorming en stationair stappenmotor ook uitgebreid gereinigd.


Auto uitgelezen met de Launchen Bosch KTS, géén storingscodes aanwezig. Van ellende nog naar Chrysler dealer geweest om uit te laten lezen, maar ook daar niets aanwezig en alle waarden in orde. Wij hebben ook meermaals 4-gas meting uitgevoerd en ook deze waarden zijn allemaal in orde, ook zuurstof, dus valse lucht lijkt uitgesloten (alle slangen gecontroleerd en vervangen overigens).


De distributieriem is in juni 2011 vervangen, toen dit probleem in lichte vorm ook al aanwezig was, dus deze hebben we voor alle zekerheid ook weer op timing en spanning gecontroleerd.
Ook dit is in orde.


Zitten langzamerhand met onze handen in het haar, weten niet meer wat we verder moeten doen. Voorheen wel eens vergelijkbare storing gehad en dat bleek de ECU te zijn, maar dat is nu wel een dure gok. Volgend de Chrysler dealer geeft ie dan bij hun een storingscode, dus lijkt hen onwaarschijnlijk.


Klant heeft één keer gehad na starten bij warme motor dat ie direct 3000 tpm gaat draaien en dan direct uitvalt. Dit was tot 5x toe achter elkaar.

Grootste probleem dus:

-Onregelmatig stationair lopen
-Hoog stationair na gas loslaten terwijl auto uitrolt (tussen 2000 tpm en 3000 tpm)

 

Hoop dat iemand kan helpen of dit wel eens heeft meegemaakt, ik kan vergelijkbare storing nergens op internet ontdekken.

Uitgelezen met

Launch X431, Bosch KTS en originele fabriekstester

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door Joram op 12-03-2012 09:51
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.