Foutcode p0016 krukas/nokkenas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
500
Type
500
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/11
Brandstof
Benzine
Reacties
30
Bekeken
3214
Gepost: 26-07-2018 11:28
Professional

Dsje

Eigenaar / Technisch Specialist
Dealer

Lid sinds: 04-04-2011
65 bijdragen

Fiat 500 1.0 twinair (zonder turbo) storingscode p0016 onplausibel signaal nokkenas/krukas verhouding.

Distributie staat op tijd, nokkenas en krukassensor nieuw, bedrading tussen inspuitcomputer en nokkenassensor en krukassensor gecontroleerd op weerstand, spanning en onderbreking allen in orde, klemkracht stekkers gecontroleerd met 30 gram lood in orde, scoopbeelden nokkenassignaal en krukas signaal gecontroleerd en geen afwijkingen. Tandkrans krukas en nokkenas geen mechanische afwijkingen zichtbaar. Motor geflushd twee keer om uniair module (kleplichthoogte) schoon te krijgen op advies Fiat, geen oplossing.

Volgens hulp en diagnose schema Hella nu uni air module vervangen alleen kan ik de link niet zien tussen het nokkenas/krukassignaal en de uni air module. Deze zit op de inlaatnokkenas en de uilaatnokkenas wordt door de nokkenassensor gemeten.

Iemand ervaring met dit probeleem? Bij wissen storing komt hij steeds na vijf kilometer weer terug.

Gemeten

Distributie afgesteld met Weber Tool set WT-2093. Uitgelezen met Mega Macs 56 Scoop gebruikt

Uitgelezen met

Mega Macs 56

Foutcodes

P0016

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.