Aanjager blaast alleen in stand 4

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
KA
Type
KA
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/1
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
5394
Gepost: 11-09-2013 19:54
Professional

rayauto

Lid sinds: 02-09-2009
45 bijdragen

Hallo,

Ik heb vorige week een Ford Ka 1998 verkocht. Gisteren belde de klant over het niet warm worden van de kachel. Bekend probleem, dus vandaag kachelkraan gemonteerd en dit probleem was verholpen. Het rare is nu dat ik, zonder aan de bedieningspaneel binnen gezeten te hebben, de aanjager alleen op stand 4 werkt, terwijl deze vantevoren gewoon werkte.

Nog toevalliger is dat ik 1,5 week geleden een Mazda 121 ( hebben mbt de verwarming ongeveer dezelfde werking) verkocht met het probleem dat de kachelverwarming alleen maar warm bleef.

Ook een bekend probleem, dus bedieningspaneel vervangen probleem opgelost, ware het niet dat in deze auto ook alleen nog stand 4 werkt van de aanjager.

Dus, mijn vraag is of iemand een oplossing weet om de andere 3 standen weer aan het gaan te krijgen ( moet ik dan denken aan de kachelweerstanden) of ligt dit toch aan de bedieningspanelen van beide auto's? Is het pure toeval dat alleen stand 4 bij beide auto's het doen?

Ik heb de klanten beloofd dit probleem nog voor hun op te lossen. Kan iemand mij een goed advies geven? bvd Ray.  

 

  

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen