2e accu begint te koken.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/2
Brandstof
Diesel
Reacties
15
Bekeken
3794
Gepost: 17-06-2013 12:28
Professional

Jeroen318is

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 07-11-2012
96 bijdragen

Hallo iedereen,

We hebben een Ford Transit op`t werk staan, Met de klacht dat de airco stonk. (na ongv 10min rijden enorme verotte eier lucht in de bus, was niet te harden die lucht.
 

Na een airco reiniging bleef het probleem zich voordoen. toch verder gezocht tot opeens een collega meende rook te zien onder de bestuurderstoel.

Beplating er weg gehaald. Bleek de 2e accu helemaal heet te zijn en hier kwam de eier lucht ook weg.

Nu had deze accu nog maar 6v. Dus vandaar dat de accu begon te koken.. (als je wel laad met 14v) Maar hoe kan dit nu gebeuren? deze (bosch s4 accu) is een half jaar geleden nog vervangen ivm start problemen. En toen had de orginele accu nog maar 9v..

Voordat we de 3e accu erin doen wouden we eigenlijk wel eerst eens weten wat er nu telkens fout gaat.

Bij de eerste vervanging is alleen de 2e accu vervangen (die ook kapot was) niet de allebei. (dit leek me alleen van toepassing bij 24v systemen??)

Nu hebben we er 2nieuwe s4 bosch accu`s ingedaan. en allebei wordt netjes met 14,3v geladen, en belast 14,2. Dus niet overbeladen oid. ook de massa kabels en andere bedrading richting startmotor e.d is niets aan te zien of vreemde meetwaarden. Alles lijkt oke..

Wat zal dit probleem kunnen zijn geweest?

Gr Jeroen,

Ps: er zijn geen foutcodes opgeslagen.

Gemeten

Bedrading laadspanning/laadstroom storingsgeheugen

Uitgelezen met

KTS 570

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.