airco doet het soms wel, meestal niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
A-klasse
Type
TYPE W168
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
6064
Gepost: 03-04-2009 07:37
Professional

nail

Lid sinds: 03-04-2009
7 bijdragen

Hallo, we hebben een probleem met een Mercede a-klasse (A160, W168 van 2000).

De airco doet het vaak niet.

Nu is op aanraden van onze garagehouder de aircopomp vervangen omdat de regelklep op de pomp defect zou zijn, maar dat geeft dus gaan resultaat. Het vreemde is dat de airco tijdens een rit plotseling in eens kan gaan werken (en dan doet hij het ook goed, wordt steenkoud als je dat wilt). Vorige zomer hadden we ook het idee, als het echt 30 graden is, dat hij het wel doet, maar onder de 25 graden doet hij het vaker niet dan wel. Ik heb zelf de temperatuursensor tegen het dak vervangen. Verder is het systeem gecontroleerd op lekkages en opnieuw gevuld. De garagehouder heeft verschillende keren de computer uitgelezen en volgens hem gaf de auto af en toe een communicatiefout aan, verder volgens hem geen foutmeldingen.

Nu ben ik een beetje ten einde raad, de gargehouder weet het volgens mij ook niet meer. De auto bevalt verder prima, maar de kosten lopen op deze manier behoorlijk op.

Wellicht dat iemand hier een mogelijke oplossing kan aandragen.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.