Bij vorst gaat naar aantal uur de stads en achterlichten branden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
M-klasse
Type
TYPE W163
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/4
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
759
Gepost: 23-01-2019 21:29
Professional

TPeters

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 26-04-2013
14 bijdragen

Beste Collega's

Klant heeft een probleem met een MB ML dat de verlichten (stads en achterlichten) gaan branden na een aantal uur. Met als gevolg dat als je de auto niet na 1 dag word gebruikt dat de accu leeg is. Ik heb de auto uitgelezen en er zijn geen storingen aanwezig gerelateerd aan dit probleem. Wat hij ook doet is dat als je de auto en verlichting uitzet, blijven de achter en stadslichten branden. Wanneer je de richtingaanwijzerschakelaar naar links zet gaan ze uit. Tijdens rijden flikkert af en toe het instumentenpaneelverlichting en het blijkt ook van andere dat dit bij de stads en achterlichten gebeurt.(zelf niet ervaren)

Ik heb voor de zekerheid de lekstroom gemeten, deze is  eerst 0.15A en naar +/- 25 minuten gaat hij naar 0.07A de auto lijkt dus in rust te komen, ruststroom lijkt mij iets aan de hoge kant. Maar naar mijn inziens niet wereldschokkend.(storing niet aanwezig)

Tijdens diagnose stellen gedraagt de ML zich keurig en word storing zoeken wat lastig. Hier op volgend ben ik het systeem gaan bestuderen en kom tot de conclusie dat de hoofd verdachten de AAM is(all active module). Deze stuurt de zekeringkast onder de motorkap aan en stuurt ook de stads en achterlichten relais aan. Het lijkt mij dat de AAM op 1 of andere manier toch de relais activeert, maar dit is lastig te meten omdat het soms erg lang duurt voor dat zich voor doet. Ik kan evt de 24 uur functie gebruiken van de GMTO scoop om te zien wat er gebeurt met de stroom, aansturing vanuit de AAM op relais. Maar dit gaat erg veel tijd kosten.

Mijn vraag is of mijn verhaal aannemelijk klinkt en of er iemand ervaring heeft gehad met een soort gelijke storing.Ik wil liefst een duidelijke diagnose stellen voordat ik onderdelen vervang, maar soms word dit wel eens lastig gemaakt.

Alvast bedankt voor de moeite!

Uitgelezen met

Hella Gutman

Downloads (1)

  • wiring-diagram-of-exterior-lights.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.