Remschoenen lopen aan na vernieuwen schoenen en cilinders

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Micra
Type
TYPE K11E
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995/9
Brandstof
Benzine
Reacties
24
Bekeken
657
Gepost: 14-08-2018 22:23
Professional

LexMichdebeurt

Chef werkplaats
Anders/Overig

Lid sinds: 10-08-2017
18 bijdragen

Na een voorkeuring bleek op de remmenbank dat er 32% remverschil zat op de achterremmen. De handrem was nog in orde, dus waarschijnlijk hydrauliek niet in orde.

Vanmiddag de achterremmen van deze auto open gehad (rechts cilinder lek, links witte smurrie in de eerste trappen remvloeistof) en nieuwe remvoeringen en remcilinders erin gezet. De remtrommels gaan er na deze vervanging zonder weerstand op (en af). Maar zodra ik de velgen erop zet (en dus de remtrommels goed vast zet op 'de-plaat-waar-de-lagers-in-zitten') begint de boel aan te lopen; met de hand zeer lastig te draaien. De remtrommels zien er nog goed uit, binnendiameter nog ruim voldoende.

Ik ben een beetje door mijn fantasie heen over wat het zou kunnen zijn. Misschien een keer ontluchten met de wielen op de grond? (Ontluchten ging op de poetsbrug met de wielen los, dus misschien load-sensing-valve-dinges die lelijk doet?) Heeft iemand een idee? Wat kan ik nog meer proberen/onderzoeken?

Gemeten

Niets gemeten; duidelijk voelbaar niet in orde, na langere rit hete remtrommels.

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.