Motor valt stil/slecht draaien na 400m rijden na koud start.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Navara
Type
TYPE D40
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
41
Bekeken
1755
Gepost: 16-01-2019 23:26
Professional

Dieter026

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 13-11-2016
468 bijdragen

Hallo, 

Ik heb momenteel een Nissan Navara in de werkplaats. Deze heeft een probleem bij koud start. Als ik de wagen start (motor slaat direct aan) en ik rijd 400m en vervolgens stop ik de wagen. Dan valt de motor uit of  begint de motor slecht te draaien. Langs de uitlaat ruik je dan een sterke geur van onverbrande diesel. De motor draait niet lekker rond op dat moment, de motor staat te trillen in zijn motor-ophangblokken. Als ik dan meerdere malen flink gas geef begint de motor beter te draaien. Het probleem doet zich enkel voor als de motor koud staat. Dus ook als de wagen enige tijd (5-6h) stil heeft gestaan. De brandstoftank is volledig uitgekuist, ook geen vuiligheid aangetroffen. Brandstoffilter is vervangen door een origineel filter, de klep op de hoge druk pomp is ook reeds vervangen door een originele en ook ingeleerd. Maar toch blijft het probleem. Doorzichtige darmen gemonteerd aan het brandstoffilter om te kijken of de brandstof niet afloopt na enige tijd. Maar dit is niet het geval. Ik heb de injectoren laten testen. Deze waren alle 4 nog in orde. De injectoren-codes zijn correct ingevoerd. Een plaatje tussen de egr-klep gemonteerd. Maar het probleem blijft aanwezig.

Ik ga met de scope de signalen van de krukas en nokkenas meten bij koud start.

Misschien stuurt de motor-ecu de injectoren te lang aan?

Door een te lage/onjuiste temperatuurwaarde van de lucht,koelvloeistof ? Maar bij deze parameters zie ik geen afwijkingen.         

Ik heb ook geen enkele foutcode ook niet als motor stilgevallen is. 

Kent iemand dit probleem? 

Grtz,

Dieter 

 

Gemeten

parameters temperatuur sensoren

Uitgelezen met

launch

Foutcodes

geen foutcodes

Downloads (1)

  • img_5689.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen