foutcode airco p1540

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-G
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/6
Brandstof
Benzine
Reacties
25
Bekeken
3795
Gepost: 26-07-2014 12:14
Professional

charger

Lid sinds: 18-01-2010
35 bijdragen

 Hallo allemaal,

Ik heb een opel astra g van 2003 ter reparatie aangeboden gekregen met een niet werkende airco.Deze geeft een foutcode p1540(signaal druksensor airco te hoog)en is ook niet te wissen.

De hoge druksensor is vervangen,en ik heb 5 v van het motormanagment op deze sensor.De airco is opnieuw afgevult,en als ik de airco koppeling aanstuur met de tester ,slaat hij in en bouwt druk op.

Dit is een systeem met een electro magnetische koppeling en 3 relais naast de accu(dus geen koelmodule)die de ven aansturen.(systeem met 1 koelven).Ook deze kan ik aansturen met de tester.

Op het chassis nr komen we uit op een systeem met 2 koel motors.Op gme infotech heb ik gelezen dat de opel astra g na 2003 is uitgevoerd met het systeem zonder koelmodule,en nu door de motorregelmodule word aangestuurd in combinatie met de drie relais en 1 koelven,dus dit klopt wel,enkel vreemd dat het chassisnr wat anders aangeeft.

Ik heb het motormanagment ook uitgewisseld met een andere,maar ook dan de zelfde foutcode(airco staat aan in de optie lijst).

Ik heb in gmt infotech ook gekeken naar een update,maar hier heb ik geen info over gevonden.

Misschien omdat we op het chassis nr op een ander systeem uitkomen?.

 

Wie kan mij verder helpen met dit probleem.

 

mvg Charger

 

 

 

 

 

 

 .

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Gemeten

hoge druk sensor vervangen mms vervangen bedrading gecontroleerd

Uitgelezen met

0pcom advanced

Foutcodes

p1540

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen