Koelvloeistofverlies/Witte rook

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-H
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
5891
Gepost: 02-10-2013 08:37
Professional

TheDoctor

Lid sinds: 04-03-2012
37 bijdragen

Opel specialisten, een vraag voor jullie!

Deze Astra verliest regelmatig koelvloeistof (0.5 liter per week/ 2weken) Ook begint de auto witte rook te geven als de motor goed op temperatuur is, eerder niet. De drukopbouw in het koelsysteem is niet spectaculair te noemen.

Toen de auto in onze werkplaats kwam hebben we een CO "snuffeltest" gedaan op het koelsysteem. Daaruit bleek dat, na een paar keer damp opzuigen, de testvloeistof verkleurde. Conclusie: tijd op de cilinderkop te demonteren.

Na dit gedaan te hebben bleek dat er een lichte verkleuring zichtbaar was op de 4e cilinder en daar was de koppakking op een vreemde manier geplet, met een uitstulping richting cilinder. Verder geen vreemde dingen te zien aan de cilinder of cilinderkop.

De conclusie daarvan was dat de koppakking de boosdoener moest zijn. De afwijking in de pakking was niet extreem, maar het probleem ook niet!

De kop is gevlakt en alle pakkingen zijn vernieuwd (OE) en alles weer dichtgebouwd. Echter de klacht is nog exact hetzelfde als voor die tijd!! Ook meten we nog steeds CO in het koelsysteem.

De cilinderkop is weer gedemonteerd en wordt momenteel afgeperst. Echter werd ons al verteld dat de onderblokken wel eens willen scheuren.......

Iemand wel eens iets dergelijks meegemaakt?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.