Opel Astra H GTC "trillingen motor"

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-H
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
3782
Gepost: 23-12-2013 11:54
Professional

firedriver

Lid sinds: 17-07-2009
10 bijdragen

Dag samen,
Vandaag zijn ze met hun wagen geweest om nog één voorste steun te vevangen.
Het trillen van de motor is gedeeltelijk opgelost door het vervangen van zijn steun, dat een dieselmotor trilt is normaal, maar deze trillingen zijn volgens mij niet normaal, bij draaiende motor en als ik onder wagen ben hoor ik in de buurt van de koppeling een lichte tik.
Heb met deze wagen een testrit gedaan en kwam de volgende tegen:
Bij het rijden maak deze wagen een soort zoemend geluid, en dat alleen bij zijn eerste en de tweede versnelling, bij die andere versnellingen helemaal geen zoemend geluid, dus vermoed ik dat zijn versnellingsbaklager aan de kant van de 1 ste en zijn 2de versnelling speling heeft.
Volgens mijn instinct is dat als het toch ligt aan de lagerspelling van de primaire as van de versnellingbak dat je ook de tandwielen hoort zoemen van de 1 ste en de 2 de versnelling en dat deze as in het vliegwiel van de motor komt waardoor trillingen worden veroorzaakt
Voor derest rijdt deze wagen prima, andere oorzaken zoals zijn drijfstanglagerschalen, injectors, klepstoters lijken mij niet de boosdoeners maar het kan natuurlijk
Het énige oplossling is gewoon de hele boel demonteren en maar zoeken en ook zijn massavliegwiel nakijken, maar dan zou ik de wagen van mijn schoonzus een paar dagen moeten hebben, maar omdat ze deze wagen nog nodig, hoop dat het zeker niet erger wordt.
Wat denk jullie .
Voila, gr.
Jantje
Ps: motor heeft rond de 200000 km

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.