storing ABS/ESP

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/2
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
3931
Gepost: 16-07-2014 18:51
Topmonteur

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
249 bijdragen

Goede middag,

ik heb hier een Astra staan waar een storing in het ABS/ESP aanwezig is, geen communicatie met stuurhoeksensor/draaisnelheidsensor(gierhoek), foutcodes U0125 en U0126. Na het doormeten van de diverse componenten kwam ik tot de conclusie dat er volgens mij geen spanning op de beide componenten stond, die beide voeding krijgen uit de ABS/ESP ECU. Gemeten op pootje 15 waar een klemspanning van 12V na contact op zou moeten staan, geen spanning. Overige voedingen en massa's  gemeten, die waren allemaal in orde. Mijn conclusie was fout in de ECU, opgestuurd naar AC-tronics, vandaag terug gekregen en was volgens hen in orde, geen fouten vastgesteld. Aangesloten en je raad het al, zelfde fout aanwezig.

Ben nu voor de zekerheid op de componenten aan het meten geweest, en daar hetzelfde, geen spanning op de voeding van de componenten. Bij de stuurhoeksensor geprobeerd spanning op de aansluiting te zetten, zekering Powerprobe schiet er uit. Staat gewoon massa op bij contact aan. Draad uit de stekker gehaald, direct spanning op de sensor gezet, uitgelezen, en tot mijn verbazing de foutcode van de gierhoeksensor weg, en die van de stuurhoeksensor is nog aanwezig. Er gaat daar dus duidelijk iets niet goed, maar ik snap niet helemaal hoe het kan dat de gierhoeksensor goed wordt als ik direct spanning op de stuurhoeksensor zet,(die wordt namelijk ook gevoed door dezelfde draad als de stuurhoeksensor) en de stuurhoeksensor nog een fout geeft. 

Als er iemand is die nog suggesties heeft hoor ik het graag, dan kan ik morgen weer verder gaan meten, alvast bedankt voor de moeite,

groeten Nico.

Gemeten

ECU laten controleren, voedingen en massa's gecontroleerd.

Uitgelezen met

KTS550

Foutcodes

U0125 en U0126

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen