onregelmatig starten en weer afslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Movano
Type
Movano
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
26
Bekeken
3007
Gepost: 09-10-2013 22:55
Professional

GWG

Lid sinds: 26-08-2010
64 bijdragen

beste,

oude motor was vastgelopen, gezien de kilometers hebben we voor een nieuwe revisiemotor gekozen, inclusief brandstofpomp en verstuivers voorgemonteerd, tijdens montage kwam ik  voglende punten tegen:

 

het inleren van de injectorcodes wou niet lukken voor de 4e cillinder, hier heb ik het magneetventiel van de injector gedemonteerd en geruild met een oude injector. in de nieuwe injector lag een klein ringetje (3mm met 1mm gat in midden) los onder het magneerventiel.

bij het plaatsen van een ander magneetventiel kon ik de injectorcodes inleren.

 

tijdens het starten kom ik het volgend tegen, de motor slaat onmiddelijk aan maar valt na een paar seconden weer stil, ik kan telkens opnieuw terug starten maar valt onmiddelijk weer stil.

 

als ik via extra gas de motor op toeren wil houden blijft de motor enkele seconden langer draaien.

 

in het begin waren er geen foutcodes, na enkele malen proberen starten is foutcode 0090 regelcircuit brandstofdruk 1 maal voorgekomen maar na wissen komt deze niet meer terug

 

tijdens het starten is de raildruk te hoog, deze mag maximum 460 zijn en is iets meer dan 1600 bar geweest. dit zie je ook aan de retourleiding dat hier telkens een grote hoeveelheid uit de raildruk via het overdrukventiel komt.

 

De retourmeting is volgens mij goed, 1 verstuiver geeft iets meer brandstof, dit is niet de verstuiver waar ik het magneetventiel heb vervangen.

 

acties die ik morgenavond ga ondernemen is de drukregelklep op de brandstofrail vervangen met de sensor op de oude rail, hier gaat mijn vermoeden naar.

kan het iets met het magneetventiel en het los ringetje in injector 4 te maken hebben?

 

alles is los geweest dus...

 

 

 

 

Uitgelezen met

Actia Muldi Diag

Foutcodes

0090 regelcircuit brandstofdruk

Downloads (1)

  • 2013-10-09-22.11.49.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen