Brandstofdruk storing

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vectra
Type
Vectra-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/5
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
3321
Gepost: 26-08-2015 18:17
Professional

luc12


Universeel

Lid sinds: 29-07-2015
31 bijdragen

 Hallo,

 

Ik zit met een Opel Vectra die af en toe een schok geeft tijdens het rijden en zodra je bij de 5000 toeren komt (met de automaat dus vol gas geeft)  gaat de motor inhouden. Hierna gaat de auto meteen in noodloop en kan ik pas weer normaal rijden als ik de motor even heb uitgezet.

De foutcode die ik krijg met de Bosch KTS 520 is: P1191,

Brandstofdruk-systeem Funktionirings-storing

 

De metingen die ik heb verricht zijn het meten van de opvoerdruk, deze zit alleen op contact op 4,5 bar (motor uit), en met vol gas dus maximale toevoer zakt deze kort naar ongeveer 4,3 bar.

De fabrieksopgave zegt dat de druk van de opvoerpomp tussen de 4,8 en 5,2 moet zitten. Hier zit dus een verschil in maar twijfel eraan of dat dit de oorzaak is omdat het verschil zo klein is.

Ik heb met de Bosch KTS ook de hoge druk gemeten, de nominale en de werkelijke waarde. Als de motor een schok geeft dan zie je de werkelijke druk met een piek naar beneden gaan dus dat de druk weg valt, zodra ik volgas geef en weer bij de 5000 toeren kom zakt de druk ineens helemaal weg en blijft weg. Dit omdat de auto in noodloop gaat.

Mijn vraag is nu of ik de goede metingen heb gedaan en of het probleem zich al in de opvoerpomp bevind. En eventueel tips over volgende metingen die ik kan verrichten.

 

Mvg 

Luc

Gemeten

Opvoerdruk (tussen 4,3 en 4,6 bar) gemeten met pompdrukmeter. Hoge druk, werkelijke en nominale waarden (lijnen lopen constant gelijk behalve bij de 'schok' en na de 5000 toeren. gemeten met Bosch KTS

Uitgelezen met

Bosch KTS 520

Foutcodes

P1191

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen