slaat niet goed aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vectra
Type
Vectra-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
21
Bekeken
1784
Gepost: 03-12-2015 12:40
Professional

willemsteemans


Universeel

Lid sinds: 17-02-2015
28 bijdragen

beste,

deze wagen slaat niet goed aan. zowel bij koude als bij warme motor, leg je hem nu stil en start je direct terug of je laat hem een nachtje staan, allemaal geen verschil. De distributie timing is al gecontroleerd. de retour van de injectoren stond nu als volgende op het programma om na te kijken. maar ik heb het volgende ondervonden: als het koppelingspedaal ingedrukt is tijdens het starten start hij niet zoals het moet het duurt 3 seconden voordat hij dan aanslaat. maar als de koppelingspedaal niet ingedrukt wordt duurt dit nog langer +  hoor je een rammeling aan het vliegwiel. ik heb al wat gelezen over start toerentallen die vaak te laag zijn op deze wagens.

ik ga morgen proberen dat ik deze kan uitlezen met ons diagnosetoestel, dit is wel merkgebonden (kia) dus ik weet niet of ik dit kan zien hier mee. 

 

mvg

Uitgelezen met

kia GDS

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen