Motor begint soms enorm te nokken/roken/rammen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vivaro
Type
Vivaro
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
2686
Gepost: 12-12-2013 08:35
Professional

sander0313

Eenmansbedrijf

Lid sinds: 09-11-2010
284 bijdragen

 Heren,

Deze vivaro een maand geleden opgehaald bij de klant omdat deze tijdens het rijden enorm was gaan nagelen en roken. Toen ik zelf bij de auto kwam, en deze inmiddels weer wat was afgekoeld liep de motor weer normaal. Een hoop "oude" foutcodes in het motormanagement waar ik eigenlijk niets op uit gedaan heb.

Wel zijn toen prefentief de verstuivers eruit geweest en getest bij revisiebedrijf, maar goed bevonden. een flesje forté erin en weer meegegeven.

Nu, een paar weken later heeft het probleem zich herhaalt, weer tijdens het rijden opeens nagelen/roken, met gasgeven lijkt het wat minder ernstig. De verstuivers weer eruit en prefentief laten voorzien van nieuwe nozzels. maar na een half uur stationair begon ie weer te nokken, na kwartier uitgezet te hebben loopt ie weer perfect.

De foutcode die nu als enigste bovenkomt is de P0089-2, dit is een merkspecifieke code en ik kan er niet echt wijs uit worden..

iemand suggesties?

Uitgelezen met

maxidas

Foutcodes

p0089-2

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen