opel vivaro stottert soms bij optrekken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vivaro
Type
Vivaro
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/1
Brandstof
Diesel
Reacties
21
Bekeken
3046
Gepost: 11-03-2016 07:50
Professional

Rense2016


Golbach Service & Techniek
Universeel

Lid sinds: 07-03-2016
42 bijdragen

Goedemorgen best Forumleden,

Ik heb een storing met mijn eigen service bus. Af en toe stottert de auto tijdens het optrekken. Hierbij kan het zijn dat het stoplampje begint te knipperen samen met het mml lampje, zodra ik het gas los laat stoppen ze met knipperen als ik dan opnieuw voorzichtig gas geef dan kan het zijn dat het goed gaat maar het kan ook zijn dat de auto weer begint te stotteren maar er geen lampjes op het dashboard beginnen te knipperen.

De auto start 's morgens zonder problemen, het probleem heeft zich momenteel 2 dagen niet voor gedaan. Maar vanmorgen was het weer foute boel en stotterde de auto met optrekken hierbij brandde of knipperde geen enkel lampje op het dashboard.

De volgende onderdelen heb ik al vervangen maar zonder resultaat:

-Remlichtschakelaar
-dieselfilter
-nokkenas positie sensor

 

Na het vervangen van de onderdelen heb ik de foutcodes gewist, tot op heden staan er ook geen nieuwe fout codes in het systeem.

Heeft iemand enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn en of het een voorkomend probleem is? Om gelijk de injectors of de pomp te demonteren lijkt me niet de beste oplossing ivm de kosten en ook omdat het probleem zich niet constant voorkomt.

 

Gemeten

P0571-6 (remlichtschakelaar) P0340 (nokkenas positie sensor) P2299 (gaspositie sensor)

Uitgelezen met

Autel mot pro eu 908

Foutcodes

P0571, P0340, P2299

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen