Geen reactie gaspedaal

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
3496
Gepost: 12-07-2012 23:04
Professional

HZB


Universeel

Lid sinds: 09-04-2012
39 bijdragen

Hallo forum leden, ik wil graag een beroep doen op de Peugeot kenners.

 

Ik heb hier een 206 1.4HDi welke na het starten even niet op het gas reageert. Je kunt het pedaal intrappen wat je wilt, geen enkel effect. Na een seconde of 10 gebeurt er iets in de motor sturing (de loop veranderd iets) en dan is alles weer normaal. Het gebeurt alleen na de start, koud of warm geen verschil. Het is niet altijd maar wel vaak. In sommige gevallen duurt het wat langer voordat het over gaat.

Er zijn geen storingcodes, alles lijkt normaal te werken (uitgelezen met Launch). Het enige wat ik kon vinden tot nu toe is dat het gloeisysteem niet werkt (relais komt niet op, ook niet bij aansturen vanuit diagnose) maar dat werkt bij deze motor toch pas rond het vriespunt. Verder was er een slangetje losgeschoten achter de distributiekap (van de MAP sensor). Aan de olie smurrie te zien is dit al een tijdje zo, en de klacht is er ook al langere tijd. Weer aangesloten maar geeft geen verbetering.

Ik heb ergens op een forum eens wat gelezen over dit probleem maar kon dit niet terugvinden. Zou met een software update verholpen kunnen worden, maar de lokale Peugeot dealer wist daar niet vanaf. Auto is al een tijd niet in een garage geweest, er is dus verder niet aan gesleuteld.

Iemand hier van op de hoogte?
 

Gemeten

Gloeisysteem, boordspanning.

Uitgelezen met

Launch Diagun

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.