wegvallen spanning laadstroomcontrolelampje

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/6
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
3485
Gepost: 10-09-2013 10:56
Professional

sander0313

Eenmansbedrijf

Lid sinds: 09-11-2010
284 bijdragen

Deze 206 kwam stil te staan met een lege accu, dynamo zou je in de eerste instantie denken. Echter de dynamo eerst getest en deze bleek ok.

Na enig meten kwam ik erachter dat de 12 volt vanaf het laadstroom controle lampje niet aanwezig is, direct na het contact inschakelen is er heel eventjes ongeveer 8 volt meetbaar en vervolgens valt deze spanning helemaal weg. Het laadstroom lampje doet het wel zoals het hoort. Branden op contact en na starten gaat ie uit, zelfs als de stekker niet op de dynamo is aangesloten! Dit waarschijnlijk geregeld vanuit de BSI/BSM? Een laadstroomcontrole lampje waar geen goede controle mee uit te voeren is.... erg vreemd.

Mijn vraag, heeft iemand enig idee waar de spanningsval kan voorkomen? Gaat deze spanning ergens in de bsi of bsm over een relais waar misschien een weerstand in is ontstaan? En heeft iemand misschien een strromloopschema van deze situatie?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen