variable kleplichthoogte

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
207
Type
CC
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/5
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
3884
Gepost: 29-03-2017 15:51
Professional

Xclusive

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 08-02-2017
10 bijdragen

Beste Collega's,

We hebben hier een 207cc uit het jaar 2008 met de storing p101A , p1030 beide met de melding (variable valve lift system programming fault) en p1062 (variable valve lift system fault (power part of the motor relay)

Problemen : inhoudende stotterende motor / en af en toe afslaan.

De auto is grondig nagekeken: De kleplicht hoogte regelaar is vervangen, via repair ingeleerd diagbox , de bekabeling van de kleplicht hoogte regelaar is nagemeten, kleppen deksel is er af geweest. fysiek is er niets aan de hand met de auto.

De auto is ook voor een ecu update bij de dealer geweest maar zonder resultaat

Ik heb hier een topic gelezen http://www.amtgarageforum.nl/peugeot/207/variable-kleplichthoogte-17425.html van Koosauto & Mark156 met het exact zelfde probleem alleen deze mensen kan ik niet bereiken. J.van den Bogard is met pensioen en van Mark156 is geen contact gegevens bekend.

Als er mensen zijn die deze heren weten te bereiken of mij kunnen helpen zou ik het heel erg waarderen. 

Tevens heb ik de voormalige werkplek van J. van den Bogard gesproken over dit probleem. zij weten er zelf ook niet veel mee.

quote: Koosauto & Mark156

het was vrij gecompliceert, het inleren en vervangen van de meeste onderdelen heeft niet geholpen, maar het zit voornamelijk ik de aansturing van de elektromotor van de kleplichthoogte, en het niet kunnen wissen van de foutmelding,  mocht je meer willen eten dan kun je me altijd bellen,

J.van den Bogaard

Werkplaats Verhulst Vught

0736579022

------------------------------------------------------------------

Mark156

Há, dus toch dat inleren..! Ik heb dat 1 keer bij de hand gehad, storing mbt de stelmotor var. kleplichthoogte, gewoon geen defecte onderdelen, alleen het MM dat in de war is en ff een reboot nodig heeft. Raar he, ik denk dat je probleem hetzelfde was als toen bij mij, denk dat er nog vaker meldingen over komen hier op t forum, is volgens mij nog geen off.mededeling vanuit de Peugeot-org. van deze klacht... maar tis wel irritant, klant komt binnenvallen met storing en inhoudende motor, en een half uur later kun je ze weer wegsturen met t idee dat je eigenlijk nix gerepareerd hebt! Blij dat t voor mekaar is..Groeten

 

 

Gemeten

De auto is grondig nagekeken: De kleplicht hoogte regelaar is vervangen, via repair ingeleerd diagbox , de bekabeling van de kleplicht hoogte regelaar is nagemeten, kleppen deksel is er af geweest. fysiek is er niets aan de hand met de auto.

Uitgelezen met

Diagbox

Foutcodes

p101a p1030 p1062

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.