Storing luchtmassameter

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
308
Type
308
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014/8
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
759
Gepost: 24-06-2016 10:31
Professional

Cartechnicnl


Cartechnic.nl
Universeel

Lid sinds: 07-03-2016
27 bijdragen

Motor geeft storing op luchtmassameter na het verspringen van distributieriem daarvoor liep motor goed. De kop is eraf geweest omdat motor ploft in inlaat door de versprongen riem. Nu is alles gerepareerd en loopt motor nog alsof er een klep krom is terwijl dit herstelt is. Storing komt steeds terug en motor loopt niet mooi en ploft nog hetzelfde als voor het demonteren van de kop.

De luchtmassameter en roetfilter zijn al gewisseld. Timing distributie is meerdere malen gecontrolleerd. Egr getest en werkt goed. Alle basis waarden ingevoerd en moet dus goed zijn.

Na proefrit komt steeds luchtmassa en verstopt roetfilter terug. Heb egr ook al agedopt gehad maar ploffen blijft. Komt uit luchtregelklep dus kant van inlaat op kop en niet vanuit turbo.

Hoop dat iemand hier me iets veerder kan brengen.

Uitgelezen met

Diagbox Peugeot

Foutcodes

P00bc

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen