P0512-62 circuit verzoek startmotor,ongeldige waarde

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Boxer
Type
Boxer
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/7
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
4013
Gepost: 03-10-2015 12:17
Professional

peugeottechnieker

Diagnose monteur
Merkspecialist

Lid sinds: 21-11-2007
430 bijdragen

 Heren Techneuten,

In onze werkplaats staat een Peugeot Boxer. Af en toe treed de storing P0512-62 op. 

Omstandigheden tijdens het optreden van de storing; Na een lange rit (2 uur of meer)wordt de motor afgezet.Als je dan een paar uur later de motor start dan komt soms de storing P0512-62 op. De bestuurder merkt dit door dat het motorcontrole lampje gaar branden en de melding ''laat de motor repareren'' komt op het instrumenten paneel te staan.  er zijn geen startproblemen.

P0512-62 betekend dat de startmotor ingeschakeld wordt terwijl de sleutel niet bediend wordt.

De variabelen tijdens het optreden van de storing, motor draait stationair, motor temperatuur 47 graden, brandstofdruk 300 bar.

Ik heb een schema bijgevoegd van het start circuit.

De motor ecu wordt geinformeerd over het inschakelen van het startmotor relais door draad 162 die vanaf relais 1009 komt.  Relais 1009 schakelt de stuurstroom van het startmotor relais.

Volgens mijn gegevens wordt de storing direct de eerste keer gezet als de motor draait en het signaal startmotor de ecu binnenkomt.

 

Het relais 1009 en de motor ecu 1320 zijn reeds vervangen zonder resultaat. De draadbundel van het startcircuit is gecontroleerd en belast gemeten. De door verbindingstekkers zijn gecontroleerd, deze zijn corosie vrij en goede klemkracht.

Behalve de startmotor en de draadbundel blijft er eigenlijk niets over,draadbundel heb ik gecontroleerd.

Wie heeft ervaring met deze storing ? Het systeem is van Fiat als ik het goed heb. Motor inspuitsysteen is Siemens sid 208.

 Heeft iemand nog meer info over de werking van het startsysteem ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeten

Op dit moment hangt de voltmeter aan stuurstroomdraad van het startmotorrelais. Nog geen 1 keer kunnen constateren dat na het loslaten van de sleutel uit de startstand de spanning op het startrelais blijft staan.

Uitgelezen met

diagbox

Foutcodes

P0512-62

Bijgewerkt door peugeottechnieker op 03-10-2015 12:19

Downloads (1)

  • boxer-start-circuit.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.