Zelfstellende koppelingskabel: alternatief?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Partner
Type
Partner
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
1489
Gepost: 20-02-2019 15:34
Professional

Klus

Eigenaar/monteur
Universeel

Lid sinds: 11-09-2012
185 bijdragen

Kan de zelfstellende koppelingskabel op relatief eenvoudige wijze vervangen worden door een 'gewone' kabel, wat zijn de mogelijkheden?

Ik heb van een Partner 1.9 een falende kabel vervangen door een nieuwe aftermarket, die deed het meteen al niet goed, de zelfstelling is te zwak om de druk van de drukgroep op te vangen. Na vervanging door een originele Peugeot kabel ging het een week relatief goed, wel pakte de koppeling heel snel aan, pedaal op 1cm van het tapijt. Koppelen doet hij zeer goed, geen doorslippen, schokken of vreemde geluiden, alleen moet je hem haast door de bodem duwen om te ontkoppelen, en de tegendruk is vrij zwaar, vermoedelijk een 'taaie drukgroep'. Je merkt dat de zelfstelling telkens een eindje opschuift, af en toe blijft de pedaal ook halfweg zweven/hangen. Een vaak voorkomend probleem blijkbaar, maar hier helpt geen vervangen van de kabel, en ik heb geen zin om een goed werkende schijf/drukgroep/lager te vervangen. Kent iemand een mogelijkheid om de kabel te vervangen of aan te passen door een manueel bij te stellen exemplaar?

Foutcodes

GEEN

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.