Niet starten / alarmlichten spontaan aan tijdens rijden 1.5 DCI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Express
Type
Kangoo I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/2
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
2700
Gepost: 25-09-2013 12:42
Professional

jcln

Lid sinds: 23-11-2007
98 bijdragen

Een Renault Kangoo 1.5 DCI van 2003 met 100000 km.

Deze wil soms niet starten, met beide sleutels niet en als hij het wel doet en je rijdt dan gaan de alarmlichten spontaan aan.

Vanmorgen wilde hij bij ons in de werkplaats ook niet starten, met afstandbediening op de sleutels de vergrendeling een paar keer open en dicht, met de ene sleutel bleef lampje op dashboard van de startonderbreker constant branden en dan slaat de auto niet aan. Met de andere sleutel ging het lampje knipperen en dan slaat hij ook niet aan. Na wat geprobeer met beide sleutels en de vergrendeling een paar keer activeren gaat het lampje uit en dan is het starten en lopen.

Tijdens rijden gaan de alarmlichten / richtingaanwijzers rondom spontaan aan, op de alarmlichtschakelaar brandt lampje dan niet, op dashboard branden richtingaanwijzers wel en op de auto ook. Deze alarmlichten richtingaanwijzer zijn dan wel uit te zetten door de alarmlichtschakelaar te bedienen, deze schakelaar hebben wij al vervangen maar dit heeft geen resultaat.

Als de alarmlichten tijdens rijden gaan branden en je stopt en zet de auto stil en herstart hem weer dan is alles weer uit. Soms een dag geen last, soms div. keren per rit.

Wij hebben de alarmlichtschakelaar al vervangen, dashboard gewisseld met een ander, dit heeft geen resultaat.

Bij uitlezen geen fouten, enkel op airbag maar dat heeft deze auto al jaren.

Als de storing met de alarmlichten tijdens rijden zich voordoet dan komt er een "klik" uit de rekeneenheid achter de dashboardklok, deze bedient ook de centrale vergrendeling en hier zit volgens ons ook de startonderbreker in.

Zou deze rekeneenheid defect kunnen zijn, heeft iemand hier ervaring mee??

Groet, Johan.

 

 

Gemeten

Wij hebben de alarmlichtschakelaar al vervangen, dashboard gewisseld met een ander, dit heeft geen resultaat. Bij uitlezen geen fouten, enkel op airbag maar dat heeft deze auto al jaren. Als de storing met de alarmlichten tijdens rijden zich voordoet dan komt er een "klik" uit de rekeneenheid achter de dashboardklok, deze bedient ook de centrale vergrendeling en hier zit volgens ons ook de startonderbreker in. Zou deze rekeneenheid defect kunnen zijn, heeft iemand hier ervaring mee??

Uitgelezen met

KTS + Texa

Foutcodes

Alleen op gordelspanner, dit is al jaren.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.