Inhouden, maar geen foutcodes. Motormanagement of ABS ?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/5
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
732
Gepost: 04-10-2016 15:41
Professional

JPersoons

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 03-06-2016
553 bijdragen

We hebben hier een Renault Megane welke af en toe geen vermogen meer levert. Het uitlezen van het motormanagement levert geen foutcodes op. Uit voorzorg zijn de BDP en de nokkenassensor vervangen, maar zonder resultaat (de storing komt maar heel af en toe voor).

Waar wel een storing te vinden is, is het ABS, hier geeft deze de foutmeldingen 4073 koppel opnieuw berekend - fout multiplex signaal en 4074 status multiplexinformatie motorkoppel. Wat daarnaast opvalt is dat tijdens het rijden in het datascherm (snap on modus ultra) het snelheidssignaal een behoorlijke  tijd op 0 blijft staan, waarna deze in blokken tussen 0 en 62 km/u gaat pendelen.

Dus ik kan me zomaar voorstellen dat de motor geen vermogen levert omdat het ESP zich op dat moment met de gasklep bemoeit.

Heeft iemand hier ervaring mee ?

Gemeten

Zie hierboven.

Uitgelezen met

Snap on Solus Ultra

Foutcodes

DTC 4073 , DTC 4074 (uitgelezen in het ABS)

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen