Volvo s80 olie lampje brand bij lange rit.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
S80
Type
S80
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/1
Brandstof
Benzine
Reacties
35
Bekeken
1014
Gepost: 02-04-2019 20:35
Professional

hartec

Chef werkplaats
Autobedrijf In het groene hart

Lid sinds: 27-06-2009
295 bijdragen

Goedendag,

Deze Volvo s80 is het olie lampje af en toe gaan branden tussen een rit van 5 a 10 minuten. geen ratel gehoord. er gaat ook geen zoemer af slechts een rood lampje en een te melding. (wellicht dat de oliedruk al een tijdje aan de lage kant was en nu pas echt te laag was (schakelpunt is pas bij 0,5 bar)

Nu vermoed ik dat de aanzuigzeef deels verstopt is. na het vervangen van de carterventilatie is dit opgemerkt.( wellicht aangekoekte olie in het carter terecht gekomen)

Nu heb ik begrepen dat er ook vaak o ringen uitdrogen en hierdoor oliedruk verliest. (oliekoeler? aanzuigzeef?) en ook vaak de schaal lagers van de drijfstangen beschadigt kunnen zijn? (vage constructie om in een essentieel?systeem o-ringen te gebruiken ??  )

Mijn vraag aan iemand die dit vaker heeft meegemaakt!

Omdat het carter gedemonteerd moet worden. kan je dan beter gelijk de lagerschalen mee vervangen. en hoe weet je welke er gemonteerd moeten worden. bouten mee vervangen of niet omdat deze niet standaart bij de schalensetje staan?

ontstaat er vaak snel schade of is dit vaak het geval. waar op te letten?

Deze auto gaat meedoen aan de Megarun dus moet wel goed zijn! :P 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen