Algemeen diagnose kloon apparatuur topic

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
4
Bekeken
2617
Gepost: 11-06-2012 10:03
AMT Redactie

Joram


AMT

Lid sinds: 12-04-2011
806 bijdragen

De laatste tijd zien we veel topics voorbij komen die gaan over klonen van originele diagnoseapparatuur. In dit topic kunt u discussiëren over de voor- en nadelen van kloon apparatuur.
 

Eerder genoemde nadelen geciteerd:
- “Er is geen ontwikkeling, eenmaal het apparaat gekocht sta je er alleen voor. Als je mazzel hebt staat er niet een te oud softwarepakket op. Dit betekend: geen updates dus het apparaat loopt na een jaar alweer achter en dan is het weer tijd voor een nieuw apparaat.”
- Geen support: “kom je ergens niet uit is er geen helpdesk die je gaat helpen. En als je de verkoper aan de telefoon krijgt is dit vaak een chinees die slecht tot geen Engels spreekt en geen verstand heeft van het product (een dozen verkoper).”
- “Koop je een slecht product of is het een maandag ochtend product heb je vaak geen garantie. Dus weggegooid geld.”
- “Stel dat je met de kloon een regelapparaat defect maakt, valt er niets te verhalen en wordt het al heel snel een dure aangelegenheid.”

Voordelen:
- Goedkoop

Ons advies: als je een professionele autotechnici bent koop dan geen kloon, het levert veel ergernissen op.

In dit topic kan iedereen reageren die ervaring heeft met een kloon en/of vragen erover heeft. Een nieuw topic openen over een kloon is dan ook niet meer toegestaan en worden verwijderd.

AMT Diagnosewijzer is alleen voor originele apparatuur. Een discussie of een vraag over een kloon is hier dan ook niet toegestaan.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.