Motor inhouden alleen 2e versnelling Audi A3 8P BSE

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8P
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
670
Gepost: 03-04-2023 14:05
Professional

VakRoest

After sales manager
Vakgarage Roest
Anders/Overig

Lid sinds: 18-04-2019
6 bijdragen

Momenteel hebben we deze auto van een klant rijden met een behoorlijk vage storing. Bij start gaat de auto in de 2e versnelling met relatief lage toeren inhouden (vermogen valt weg). Geen storingslampje o.i.d. Alleen in de 2e versnelling. Schakel je door naar de 3e versnelling of terug naar de 1e versnelling is het probleem weg. Dit probleem zit er eigenlijk maar één keer in per rit, na uitzetten motor en opnieuw starten en rijden zit de storing er weer één keer in. Het maakt niet uit of de motor warm of koud is. De versnellingsbak geeft geen signaal naar motorcomputer over de stand van de versnelling, eenvoudige 5-versnellingsbak.

Wat wij al hebben uitgevoerd:
-Motortiming gecontroleerd
-Brandstofdruk gemeten
-Inlaatspruitstuk incl. sensoren & injectors gewisseld
-Motorcomputer vervangen
-Sensoren en bedrading doorgemeten

Iemand dit probleem wel eens gehad? De auto is origineel op de airco na, deze is achteraf ingebouwd echter het maakt niets uit of de airco wel of niet aan staat, de storing is altijd aanwezig.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

Geen foutcodes in systeem

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken