Slaat slecht aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8P
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
408
Gepost: 14-04-2022 23:19
Professional

Stijnmertens

Autotechnicus
Stijn's garage
Anders/Overig

Lid sinds: 20-10-2020
12 bijdragen

Beste, heb hier een Audi A3 8P 1.6Tdi CAYC van 2010 met volgend probleem.

De auto slaat slecht aan (10sec starten voor die aanslaat) na +-4h stilstaan. 's Morgens start de auto gewoon normaal, als de motor warm is slaat die ook gewoon normaal aan zoals het hoort. 

Situatie bij klant: 's morgens naar het werk start de auto gewoon normaal zoals het hoort, als die dan 's middags naar huis wilt rijden, moet die langer doorstarten (+-10 sec) voor de auto aanslaat, als de motor dan aan de gang is bolt die redelijk onregelmatig (je voelt dat die hokkig loopt) tijdens het rijden is er niets aan de hand. Als de klant dan 's middags terug naar het werk wilt rijden start de auto gewoon normaal zoals het hoort (de auto heeft dan +- 1h stilgestaan). 's Avonds hetzelfde liedje, langer doorstarten voor de motor aanslaat, hokkig lopen van de motor stationair. 

Bij uitlezen geen Foutcodes. Gloeibougies zijn 4 nieuwe. Nieuwe dieselfilter (klant rijd wel op rode diesel, die ook voor de landbouwmachines gebruikt wordt)

Heb de injectoren al laten testen en die zouden goed zijn volgens Dieselcenter. 

Iemand dit al ooit voorgehad, of iets soortgelijks

Gemeten

Raildruk bouwt gewoon normaal op tijdens starten.

Uitgelezen met

VCDS

Foutcodes

Geen dtc's

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.