Onregelmatig toerental 3cylinders, 1 injector al vervangen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
2881
Gepost: 21-05-2015 16:01
Professional

Timmerklits

Zaakvoerder
Timmermans Powerbox Tuning
Universeel

Lid sinds: 26-05-2011
102 bijdragen

Hallo,

 

Ik heb hier een A4 PD 2.0 tdi 163 pk, welke niet goed meer draait en rijdt. 

Na diagnose zou het de 3de injector kunnen zijn, of bekabeling in de cylinderkop.

Bij demontage van de 3de injector, zag ik dat de 2de injector defect was, (de veer kon ik er zo afnemen, was afgebroken). Na overleg dan enkel deze injector vervangen in de hoop dat het enkel dat was.

 

Na afstellen van de 4 injectors startte ik de motor, hij draaide even slecht, en dan heel mooi, ik kon ook gas geven geen problemen, dus ik dacht dat het opgelost was. De correcties op de injectors waren ook heel logisch. Echter na een paar minuten draaien begon hij weer zo op 3 cylinders te draaien.

Ik ben er dan even mee gaan rijden en onderin is het een ramp, totaal onbelans en geen vermogen, hogere toeren gaat wel veel beter en als je afduwt valt het nog wel mee hoe hij optrekt. Ik heb ook de indruk dat als je constant hoge toeren rijdt dat het lijkt alsof alle 4 goed werken (kan ook een gedacht zijn).

 

Nu vraag ik mij enkel af of het nu alleen die derde injector nog gaat zijn (welke ik eerst vermoedde), of toch nog iets heel anders, de bekabeling bv, of toch nog lekken aan de toevoer

 

Ik heb een paar scans gemaakt, waar de 3de cylinder toch weer iets anders aangeeft dan de andere 3. magneetklep status 8 (ik weet niet wat dit dan bedoeld),.

Foutcodes heb ik wel 4710 en 4711 maar hier vind ik niet veel over terug, (die zaten er voordat ik de 2de injector heb vervangen ook al wel in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Uitgelezen met

spc max tecdata

Foutcodes

4710 4711

Downloads (3)

  • audi-a4.jpg
  • audi-a4-2.jpg
  • audi-a4-injector-fout-3de.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen