problemen met timing / nokkenasversteller

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/10
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
3295
Gepost: 28-02-2015 13:05
Professional

sander0313

Eenmansbedrijf

Lid sinds: 09-11-2010
284 bijdragen

 Hallo,

Deze Audi kwam binnen met brandend check lampje. Storing mbt nokkenasverstelling. Deze auto's hebben een kettingspanner achter op de kop die de ketting tussen de nokkenassen spant én versteld indien nodig. Deze spanners hebben een solenoid en stekker aansluiting.

Het geval bij deze auto was, dat er een "normale" spanner gemonteerd was. Zonder verstel functie. De stekker hing er los bij. De ketting was inmiddels ruim een cm langer als nieuw en ook had de ketting zich al een keer door de klepdeksel heen gezaagd in het verleden, dit was verholpen met enig laswerk aan de klepdeksel.....

Inmiddels een nieuwe ketting, spanner (de juiste) en klepdeksel gemonteerd.Geen gekke geluiden meer maar nog wel motorstoring mbt timing. Waarschijnlijk heb ik de ketting een tandje verkeerd staan. Ik meende altijd 16 rollen vd ketting tussen de merktekens maar misschien heb ik het verkeerd.

Heeft iemand wat info betreffende de afstelling vd timing? en met name de nokkenassen / ketting?

Alvast bedankt

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen