Vacuümleidingen motor aansluiten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A5
Type
S5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
251
Gepost: 21-06-2023 09:49
Professional

WDO

Lid sinds: 28-03-2011
14 bijdragen

Via via heb ik een S5 binnengekregen waar een andere motor geplaatst is. Na een uitgebreide check in de fabrieksdocumentatie ben ik er achter gekomen dat er 2 verschillende type CAUA 4.2FSI motoren zijn, namelijk met een kunststof inlaat en een aluminium inlaat. De motor welke nu in de auto is ingebouwd, is van een aluminium inlaat naar een kunststofinlaat omgebouwd. Hier waren diverse aanpassingen voor nodig maar deze zijn inmiddels uitgevoerd. Echter kom ik er niet helemaal uit hoe de vacuumleidingen aangesloten horen te zijn. Betreft de aansturing van de wervelkleppen in de onderste inlaatspruitstukken. Ik heb al ingelogd via pass tru en op VIN gezocht maar de tekeningen welke ik hierbij te zien kreeg lijken niet overeentekomen met de werkelijkheid. Het gaat mij voornamelijk om het onderdrukreservoir (2 aansluitingen, nummer 6 op de Audi tekening) welke onder het inlaatspruitstuk zit. Weet er toevallig iemand raad? Of heeft er toevallig iemand een dergelijke auto in de werkplaats staan die een paar detail foto's kan maken? 

Heb ook al gekeken op internet bij motoren welke te koop staan, maar kan het net niet zien omdat het de aansluitingen onder de inlaat betreft. 

Gemeten

Pass thru geraadpleegd

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

Downloads (1)

  • 20230504_124338.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken