olie peil stijgt

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A6
Type
TYPE 4F
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
416
Gepost: 26-08-2020 10:04
Professional

jd1640

Chef werkplaats
autobedrijf twan van mierlo
Universeel

Lid sinds: 27-08-2014
12 bijdragen

goededag, 

wij hebben hier een audi a6 staan die het probleem heeft dat het oliepeil stijgt en uit eindelijk het olie niveau lampje laat branden. als we peilen met de peil stok is er duidelijk te zien dat er te veel in zou zitten.

de eerste keer dat de auto kwam hebben we gekeken naar de roetfilter, deze zat heel aardig eindje vol, dus op bassis daarvan vervangen door orginele, meteen olie en filter vervangen, adapties gereset en met computer gezecht dat roetfilter vervangen is.

nu kwam de klant na zo 4000km weer terug met dat het oliepeil weer gestegen was. als de auto warm is en stationer laat lopen en daarna spuit gas geeft is niks te zien uit de uitlaat. maar als nog de verstuivers laten testen. de verstuivers vallen net allemaal buiten hun waarde, maar lekken niet door. 

we zijn nu een beetje einde raad wat of wie er nog meer voor kan zorgen dat het olie peil stijgt. 

koelwater blijft gewoon op peil staan 

Gemeten

roetfilter en verschil druk sensor verstuivers laten testen

Uitgelezen met

autel, vcds

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.