Cabriodak werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
Cabriolet
Type
Cabrio
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
247
Gepost: 11-07-2023 14:22
Professional

StandaertMotors

Directeur / eigenaar
Standaert Motors
Anders/Overig

Lid sinds: 13-06-2022
10 bijdragen

We hebben een Audi A4 Cabrio van 2004 staan met een defecte cabrioletkap. 

Bij bediening van de kap, gebeurt er niets. De ruiten gaan niet naar beneden en ook met de kap gebeurt er niets. Enkel een geel icoontje van de kap op het Kombi-instrument. 

In het foutgeheugen stond er wel een fout '00830 Regelapparaat voor bediening van cabrioletkap - geen communicatie'. Deze fout kan je wissen en blijft ook weg. Maar nog steeds geen beweging in de kap. 

In de module van de Centrale Elektronicakast zit er een statische foutcode '01794 Regelapparaat verkeerd chassisnummer'. Zou het misschien iets te maken hebben met een stuurapparaat dat hapert of de codering weg is?

Wat mij ook opvalt is, dat de koffer niet wil openen met de schakelaar op de kofferklep alsook met de afstandsbediening lukt het niet. De kofferklep is enkel te openen met de slotcilinder aan de nummerplaat.

Heeft iemand een dergelijk probleem al voorgehad?

Gemeten

Het lukt niet om communicatie op te bouwen met de comfortmodule. Nergens geen kabelbreuk of lekkages te zien.

Uitgelezen met

Autel

Foutcodes

00830 Regelapparaat voor bediening van cabrioletkap - geen communicatie (sporadisch) 01794 Regelapparaat verkeerd chassisnummer (statisch)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken