Niveauregeling

Audi
Merk
Audi
Model
Q7
Type
TYPE 4L
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
214
Gepost: 24-01-2024 18:28
Professional

riennoot

Diagnosetechnicus
Autobedrijf Cor Melissant
Merkspecialist

Lid sinds: 31-03-2015
184 bijdragen

Goedenavond, 

Ik loop tegen een probleem aan over het inleren van de niveauregeling. 

Nadat er een motorstoring was ontstaan is ook de niveauregeling van de luchtvering uitgevallen. De motorstoring is opgelost maar de luchtvering krijg ik niet op orde. 

De procedure van het inleren heb ik gevolgd, via Odis en ook via VAGCOM. Telkens word de procedure afgebroken, Odis geeft als afbreekcode 4130. De waardes die je zou moeten opmeten zijn ook niet te veranderen en op te slaan. Ik kan de luchtballon wel oppompen en accumulator ook. In de voorste luchtballon gaat 6,8 bar, de achterste 5,0 bar en de accumulator gaat tot 15,6 bar. Als ik de luchtballon oppompen en een testrit maak word de inleerprocedure ook uitgevoerd. Aan de voorkant laat hij hem zakken en weer oppompen maar achter gebeurt dat niet en stopt de procedure en gaat het storingslampje knipperen. Wie weet waar het precies fout gaat

Gemeten

Achterste niveau sensoren zijn vervangen en ook signaal gecontroleerd met scoop. Restdrukventielen zijn vervangen en regelblok. Compressor is gereviseerd.

Uitgelezen met

Odis en Vagcom

Foutcodes

01437 regeltante niet ingeleerd. 00774 R achter niveau sensor onaannemelijk signaal

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken