Stationair toerental te hoog

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
1-serie
Type
E87 - E81 - E82 - E88
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
1030
Gepost: 05-04-2022 12:15
Professional

Vakgaragemiddenpeel

Diagnosetechnicus
Vakgarage Middenpeel
Anders/Overig

Lid sinds: 02-04-2020
10 bijdragen

Goeiedag,

We hebben hier een probleem met een BMW 118i van 2016 met motorcode B38B15A. Als de auto stationair draait begint hij af en toe uit zichzelf het toerental langzaam te verhogen naar 2000t/m en blijft daar dan even op hangen en valt weer terug naar de 1200 t/m en loopt daarna ook weer heel langzaam op naar de 1500 a 2000t/m . Dit blijft zich dan ook de hele tijd herhalen totdat je weer gaat rijden en dan kan het daarna ook weer weg zijn. We hebben in overleg met een BMW dealer een software update uitgevoert omdat er voor deze auto nog een nieuwe software klaar stond, maar dit gaf geen verschil. We hebben daarna het gasplekhuis, de vanos, de valvetronic, de acceleratie sensor en de vrijstand sensor opnieuw gecalibreerd, ook dit gaf geen verschil. Daarna ben ik het inlaatsysteem gaan uitroken om te zien of er ergens een lekkage zit, maar dit was niet het geval. 

Ik ben het daarna nog over een andere boeg gaan gooien. Bij deze motoren wordt het toerental automatisch verhoogt op het moment van terug schakelen tijdens het rijden dit zorgt ervoor dat hij soepeler oppakt. Ik dacht dat de motorcomputer misschien dacht dat de auto een bepaalde snelheid reed of dat hij in een bepaalde versnelling staat waardoor hij het toerental verhoogt, maar ook dit is niet het geval. 

We krijgen ook geen foutcodes dat maakt het extra lastig

Uitgelezen met

Launch, autocom en origineel BMW

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.