318ti Compact wil niet starten!

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E36
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Reacties
2
Bekeken
2146
Gepost: 10-11-2005 19:43
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo mensen,

Deze auto weigert te starten. Er is geen geluid te horen als men start (als de startmotor kapot is maakt hij vaak nog wel een tikkend geluid).

Dashboard en elektrische voorzieningen doen het gewoon, zekeringen onder de motorkap zijn ok. De brandstofpomp heeft ook geen opbrengst bij het contact maken of starten, doet het dus niet (bij bijna alle auto's zet hij het systeem alvast op druk).

Aanslepen is geprobeerd maar helpt ook niet. Accu is ook ok, tevens de + en - kabel via startkabels op de + en - van een andere auto (met draaiende motor) gezet maar ook dan doet hij het niet.

Wij zitten zelf te denken aan een probleem met de startblokkering (of zit deze er nog niet in). Kan de code uit beide sleutels zijn of uit de computer zijn? De auto heeft 2 jaar stil gestaan grotendeels zonder aangesloten accu.

Ook hebben wij gedacht aan een zogenaamde dodemansknop/botssensor, echter deze dient toch alleen de brandstoftoevoer te stoppen?

Ik hoor het graag en alvast bedankt voor alle hulp.

Groet,

Nikke

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen