Brandend ASC lampje en acculampje bij achteruitverwarming aan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/9
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
2086
Gepost: 16-10-2013 19:05
Professional

Tim70


Universeel

Lid sinds: 15-10-2013
3 bijdragen

 Beste AMTers,

Mijn Bmw 318i uit 1998 heeft het volgende probleem, het storingslampje van de Asc brandt en als ik de achteruitverwarming aanzet gaat het acculampje branden, de achterrruitverwarming werkt niet.

Het vreemde is dat deze storing(en) er in zijn gekomen nadat er een andere motor in gekomen is.

Ik heb hem uitgelezen met de Bosch Kts540 en daar komt de storing, 77 gaskleppositiesensor massasluiting naar voren, en die is niet te wissen. Massapunten heb ik gecontroleerd en al een startkabel als extra massa geprobeerd.

Op de gaskleppositiesensor zitten 2 draden, een groene en een blauwe, volgens mij is de groene constant + draad en de blauwe de signaaldraad, de blauwe gaat naar de ecu toe. Als de auto met contact aan of draaiende motor staat er op allebei de draden gek genoeg 13,8 volt, en als ik de achterruitverwarming aanzet gaat het acculampje branden en komt inplaats van 13,8v op de blauwe draad wel een signaalspanning van ongeveer 1,7 volt te staan. Als ik bij meetwaardes kijk met de KTS is ook zichtbaar dat de gasklep op 100% blijft staan ook al wordt hij niet bediend.

Gaskleppositiesensor heb ik gecontroleerd en al uitgewisseld met een andere maar dat lijkt goed te werken. Ook gaat het oranje olielampje branden als de auto net aangeslagen is dan licht hij ongeveer een halve minuut op, dit deed hij ook al voordat het motorblok overgebouwd is, is weet niet of dit hoort of niet?

Helaas heb ik nog niet erg veel ervaring met storingen en elektrische problemen maar ik wil het toch erg graag opgelost hebben en er wat van leren. ik hoop dat jullie willen helpen!

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Tim

 

 

 

 

Gemeten

Gaskleppositiesensor: Weerstand potmeter 2 tot 4 ohm. Blauwe signaaldraad naar ecu 13,8v met achterruitverwarming uit. Groene draad 12,8v. Ongeveer 1,7v met achterruitverwarming aan op de blauwe draad.

Uitgelezen met

Bosch KTS540

Foutcodes

77 Gaskleppositiesensor massasluiting.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken