MAP controled thermostaat uitdaging

BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E90
Uitvoering
335i xDrive L.M. Ed.
Bouwjaar
2014
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
438
Gepost: 15-02-2020 11:17
Professional

scheffers87

Chef werkplaats
Autocentrum Bijvelds
Universeel

Lid sinds: 18-10-2012
8 bijdragen

Ik heb een BMW F30 335xi binnen staan met het volgende probleem:

Klant kwam binnen met de klacht dat het motorlampje brand. dit was voor de winter en dus ook voordat het kouder zou worden. Die nacht was het wel wat kouder geweest. zo rond een graad of 5.

uitgelezen en er waren 2 storingen aanwezig. 1 in de PCM en 1 in de TCM

PCM:
1D2008 MAP-thermostaat blijft open

TCM:
CF2DE2 Signaal (motoraandrijving,temperatuur,0x3F9) ongeldig motorelektronica

de duidelijke verdachte van deze klacht leek mij de thermostaat. originele thermostaat +koelsensor besteld en gemonteerd. en daarna GOED ontlucht. vervolgens gaan rijden met de uitlezer eraan en kvstemp. en termostaat deden hun ding weer zoals ze dat horen te doen.

maar....
toen het kouder werd kwam het euvel precies hetzelfde terug. zelfde foutcodes alleen nu kwam de klant erachter dat de kachel ook koud blijft als de auto het storingslampje aangeeft. 

koelsysteem door gespoeld en alles is open. vervolgens zelf eens wat langer gaan rijden en nu blijkt hij het alleen toen doen als de auto smorgens gestart wordt. eerst is er niks aan de hand. kachel wordt warm en alles lijkt normaal. naar 10KM springt het lampje weer aan en zijn beide storingen terug. kachel wordt koud en zelfs de motorolietemp zakt. thermostaat staat dus helemaal open.

als je vervolgens de auto uit zet, storing wist en verder rijd is er niks meer aan de hand. olietemp. komt weer op, kachel wordt weer warm en storingen blijven weg.

 

iemand bekend met dit probleem?

 

Gemeten

thermostaat en KVS sensor v.v, KVSpomp, radiateur, slangen ed gecontroleerd

Uitgelezen met

snap-on modis edge

Foutcodes

PCM: 1D2008 MAP-thermostaat blijft open TCM: CF2DE2 Signaal (motoraandrijving,temperatuur,0x3F9) ongeldig motorelektronica

Bijgewerkt door scheffers87 op 15-02-2020 11:29
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.