Motor warmt slecht op, schommelende temperatuur meter.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Diesel
Reacties
29
Bekeken
7476
Gepost: 24-12-2009 12:23
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Het volgende probleem doet zicht voor.

Het duurt erg lang voor dat de motor opwarmt. (Bij mijn weten moet de tempmeter bij een bmw in het midden staan). Als hij dan eindelijk warm is gaat hij schommelen van koud naar warm. De temperatuur uit de roosters schommelen mee dus de meter is het niet.

De thermostaat is al 2 keer vervangen. De extra verwarmingselement is ook vervangen en die trekt ongeveer 36 ampere dus mag ik aannemen dat hij werkt. Bij stationaier toerental wordt de motor wel warm maar ga je dan rijden loopt de temp weer terug. Zo blijft hij balanseren. De lamellen achter de ventilator staan gewoon dicht. Deze heb ik ook al vast gezet en geen resultaat. Nu zit er bij de bodemplaat een opening waar de lucht toch weg kan naar beneden dus de lamellen hebben geen nut. Moet heel de bodemplaat dicht zijn of alleen dat deel open.

HEEFT IEMAND NOG EEN IDEE, of een soort gelijk probleem gehad.

Het betreft een bmw 320 td 250 pk 2005.

Alvast bedankt.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen