Diverse storingen bij regen/vocht

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
545i Executive
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
52
Bekeken
1927
Gepost: 09-09-2020 08:23
Professional

Petervk

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 19-06-2018
69 bijdragen

Collega's,

Wij hebben hier een BMW e60 545i staan met wat rare problemen. Voornamelijk bij regen of vochtig weer valt de auto in storing bij het starten. Het betreft dan een hoop storingen paar hieronder opgesomd:

  • Stuurbekrachtiging (werkt dan ook niet)
  • Automatische transmissie (bak blijft in 1 versnelling hangen)
  • stabiliteitscontrole
  • ABS

Het zijn ook niet altijd dezelfde storingen. Ook lijkt hij op dat moment moeilijk rond te gaan met starten. Soms bij meteen afzetten bij het optreden van de storingen start de auto ook niet meer, dan gaat hij niet rond, lijkt elektronisch geblokkeerd te worden. Soms bij afzetten en meteen weer starten zijn alle storingen verdwenen, bij afzetten en de volgende dag weer starten is er vaak niets aan de hand en storingen dus verdwenen.

Een ander probleem wat hier wellicht wat mee te maken heeft is vocht in de accubak in het koffer. Dit leek van de tankrubber af te komen, maar volgens de bmw dealer komt dit nooit voor. Daarom hebben we deze afgekit rond de hals om te kijken of de lekkage verholpen zou zijn maar lekkage blijft, auto heeft geen panoramadak. Iemand hier ervaring mee?

Wellicht hebben deze problemen met elkaar te maken, echter stond er gister geen vocht in de accubak en toch viel de auto in diverse storingen. 

Ik heb de printplaat bij de accubak al eens uitgebouwd maar deze leek verder in orde. 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen