E39 525tds loopt warm en blaast het koelwater eruit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E39
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
433
Gepost: 04-09-2019 16:55
Professional

VWrules


Schadeherstel

Lid sinds: 14-09-2015
36 bijdragen

Hoi , weer een leuk probleem dat asap een beslissing van de eigenaar vergt , terwijl er geen diagnose van het voertuig mogelijk is ! Eigenaar is ermee op verlof ...

Kort samengevat : wagen is reeds 2 à 3 jaar in gebruik , normaal onderhouden , geen problemen op normale slijtagedelen na . Nu op verlof met zomerse temperaturen ging de koelwatertemperatuurwijzer , die anders mooi in het midden blijft staan , naar het rood en ging ook het rode lichtje dat erin zit aan .

Zodra mogelijk is de eigenaar gestopt , heeft de motor laten afkoelen , en zag dat het gedeelte rondom het expansiereservoir nat was . Er bleek heel wat koelwater verdwenen , maar na bijvullen en de volgende rit kwam het probleem exact hetzelfde weer terug .

Meer info is er niet , ook direct contact met de eigenaar is er niet , hij heeft de vraag per mail gesteld !

In gedachten houdend dat er daar geen garage of technisch begaafd persoon in de buurt is vraagt de man wat te doen .

Er zou de dagen voordien een jonge ( mogelijk sportief rijdende ... ) chauffeur mee gereden hebben .

Mogelijkheden lijken mij een kapotte thermostaat en/of waterpomp , en afhankelijk van de tijd dat er zo mee gereden werd ook een gescheurde cilinderkoppakking .

Nu is de opgave dan om de man , die dus geen apparatuur , gereedschappen en slechts beperkte sleutelvaardigheden heeft een to-do lijstje door te mailen , dat hem toelaat te bepalen wat er stuk is ! Niet zo easy ...

Een thermostaat, waterpomp , sensor , temperatuurschakelaar of koelventilator vervangen zal ginds nog wel lukken , een gescheurde cilinderkoppakking is einde verhaal , dat is de wagen niet meer waard , zeker niet in het buitenland , waar dat snel een hoop poen kan gaan kosten .

Enige tips , want dit lijkt me toch wel een opgave ... 

 

 

 

 

Gemeten

Niets !

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.