geschakelde voeding plus 15+

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
3403
Gepost: 28-03-2011 22:50
Professional

Tomba

Lid sinds: 22-11-2007
118 bijdragen

Beste technueten,

Ik ben op zoek naar de 15+ / geschakelde plus / voeding in een BMW E60 530d van 2006-11 (sedan). De auto heeft een startknop dus even van het contact af halen is geen optie. Voorheen wist ik dat je het paars witte (accesoirestand) of groene (15+) draad moest hebben. Alleen bij deze auto is het een stukje anders.

Ik heb WDS (electrsiche schemas) door gezocht en ze vermelden dat er na 2005-03 een 15+ ontlastingrelais moet zijn boven de zekeringenkast achter het dashboard kastje. Ik kan hem niet zien en verwacht dat hij ergens anders zit of helemaal niet.

Ik heb al diverse draden gemeten bij diezelfde zekeringenkast (achter dashboard kastje) en kan geen draad vinden die ingeschakeld wordt bij het inschakelen van het contact. Overgins moet je dan nog maar zien of je naar verloop van tijd spanning heb en of je andere modules beinvloed.

Ik heb gehoord dat je hem bij de OBD stekker vandaan kan halen maar zou hier van meerdere mensen verificatie van willen hebben.

Voordat ik bij de verkeerde draad voeding vandaan haal zou ik graag willen weten wie hiervoor een oplossing weet. Tijdelijk heb ik hem bij het motorrelais gehaald maar vindt dit niet de gepaste oplossing.

Graag een aanbeveling van een BMW kenner.

Groet,

Tom

 

P.S. Gaat om het inbouwen van een Stinger Card.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.