Kachel wordt niet goed warm E39 528i

BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E39
Uitvoering
528i
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
537
Gepost: 12-08-2020 14:38
Professional

Claes96

Lid sinds: 07-05-2016
8 bijdragen

Beste medeleden,

Heb in de werkplaats een E39 528i staan met een vreemd probleem.

Als het koelsysteem ontlucht is via de twee onluchtingsnippels, werkt de kachel perfect en worden de twee dikke koelslangen die op de radiateur komen goed hard.

Zodra er een tijdje met de kachel uit/op 16 graden wordt gereden en vervolgens de kachel weer wordt aangezet op bijvoorbeeld 32 graden, blijft de ventilator/kachel koude lucht blazen. Wat ook opvalt is dat je dan heel makkelijk de radiateurslangen en de slangen naar het kachelhuis kunt inknijpen. 

Als je met de kachel aan blijft rijden, blijft de kachel goed werken.

Het is net of gaat er wat mis bij een koud warm kachelklep (geen storingen), maar dat de koelslangen op de radiateur zacht worden klopt ook niet.

Het lijkt er ook op dat de motor zelf lucht creëerd in het koelsysteem door bijvoorbeeld een lekke koppakking. 

Echter, de motor blijft perfect op temperatuur, bouwt geen druk op, verbruikt geen koelvloeistof, en de olie/koelvloeistof zien er mooi schoon uit.

Iemand nog suggesties of ooit zoiets meegemaakt?

Uitgelezen met

Autologic

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.