Koud stationair rommelig lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
F10 - F11 - F7
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
1008
Gepost: 01-10-2016 17:59
Professional

tchnk


Anders/Overig

Lid sinds: 30-10-2014
6 bijdragen

Beste mede-techneuten.

De betreffende motor (excuses, ik weet het kenteken niet) staat koud te hobbelen. De eerste paar secondes loopt hij prima, dan krijgt hij steeds (onregelmatig) een hobbel/schudt dan. Na een paar minuten is het weg.

Met warme motor zou hij eigenlijk meer vermogen moeten hebben wat mij betreft, en loopt hij stationair toch nog wat rommelig.

EGR kan ik niet afdoppen, vanwege het design van het EGR-systeem. EGR-systeem bestaat uit een elektronisch geregelde klep, waarna met een vaccuumaangestuurde klep geregeld wordt of de EGR-gas door de koeler gaat of via bypass direct de inlaat in gaat.

EGR-klep en de doorgang zagen er niet overmatig vies uit.

Ik weet dat de brandstof-luchtverhouding wordt geregeld met de lambda-sensor, de LMM, de EGR-klep en de gasklep. En uiteraard raildruk, correctiewaardes etc.

Wat ga ik meten/vervangen/checken?? Heeft iemand ervaring hiermee?? Tips/trics? Bedankt voor ieders hulp en meedenken!!

Gemeten

Raildruk: loopt best heel netjes Correctiewaardes: zijn binnen de marge Turbodruk: loopt ietwat vertraagd op Roetfiltertegendruk: onder belasting max 0,2 bar

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door tchnk op 01-10-2016 18:04
Bijgewerkt door tchnk op 01-10-2016 18:17
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken