Luchtvering

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
F10 - F11 - F7
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
744
Gepost: 16-05-2020 07:35
Professional

weerheimcarsupport


weerheim carsupport
Universeel

Lid sinds: 29-09-2009
74 bijdragen

Deze F11 kwam binnen met de klacht dat de auto achter niet meer omhoogkwam. De klant had een melding onderstel op het display. Deze melding was enkele weken daarvoor ook al voorgekomen maar vanzelf weer weg gegaan. Er waren diverse foutcodes aanwezig. Deze gewist. Compressor draaide constant maar leverde (inmiddels) geen druk meer. Compressor en ventiel vervangen, compressor leverde weer druk maar het ventiel werd niet bekrachtigd en ging niet open. Er komen geen fouten meer in het systeem maar dat is waarschijnlijk logisch omdat we de compressor niet te lang durven te laten draaien. Deze blijft op volle druk pompen. Als je de zekering eruit haalt en er dan weer in doet wil de compressor ook niet meer aan de gang ivm te veel tegendruk. Uiteindelijk het regelapparaat vervangen door een gebruikt exemplaar ivm de hoge kosten. Ook dit helpt niet.

Bij uitlezen van de hoogteregeling staan de hoogteregelsensoren op -57 dus die geven waarschijnlijk wel de werkelijke waarde aan, de voedingsspanning is oke maar de voedingsspanning van de sensoren is 0V. Dit vind ik vreemd. Ik meet ook geen spanning op de sensoren, alleen een massa en een stuurstroom.

Uitgelezen met

Autel maxisys

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.