misfires

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
7-serie
Type
E65/E66
Uitvoering
760Li
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
577
Gepost: 08-12-2021 21:20
Professional

Rikus1102

APK Keurmeester

Lid sinds: 23-02-2012
65 bijdragen

Dag,

Wij hebben een BMW met N73 V12. De motor liep uitstekend. De koelbuis in het midden moest worden vervangen en daarom is de hele opbouw gedemonteerd geweest (inlaat gedeelte en brandstofrails 2x).

Na terugmonteren heeft de motor misfires op alle cilinders. Het is een liefhebbersauto en tijdens demontage is eigenlijk alles meegenomen. dus injectoren laten reviseren met nieuwe teflon seals) nieuwe inlaatpakkingen en nieuwe bougies. Ook zijn er nieuwe LMM's gemonteerd en een nieuwe brandstofdruksensor op de rails bank 1 (deze was stuk gegaan bij demontage) en onderdrukkleppen voor de carterventilatie.

Alle adaptie waarden zijn gereset en de brandstofdruk is goed volgens ISTA. tevens was er een opgeslagen storing van de krukassensor. Deze is gescoped en het beeld is duidelijk maar heeft aan de onderzijde van de blokgolf wel forse negatieve pieken nu en dan. Voor de zekerheid wil de klant hem wel vervangen maar ik vraag me af of dit de oorzaak is (sensor al wel besteld).

Zijn er wellicht bekende kwalen bij deze motor die dit kunnen veroorzaken (slechte bekabeling na verplaatsen?!

?

Uitgelezen met

ISTA

Foutcodes

misfires op alle cilinders

Downloads (1)

  • img_0213.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.